Obavijest Centra “Duga”

17.05.2013

JU EDUKACIJSKO-REHABILITACIJSKI CENTAR „DUGA“ NOVI TRAVNIK

Broj: 124/13

Datum: 17.05.2013.godine

Djeca i mladi, štićenici Centra „Duga“ svojim sugrađanima.

Poštovani i dragi naši sugrađani,

Već više od mjesec dana traje naša akcija prikupljanja plastičnih boca koja zasigurno ne bi bila tako uspješna bez vaše pomoći.

Kada smo se i mi odlučili dati svoj mali doprinos u očišćenju grada od nerazgradive plastike, nismo ni slutili da će ova akcija poprimiti tolike razmjere. U letku koji smo vam uputili, zamolili smo vas da boce ne bacate, nego da ih donesete do našeg dvorišta. Vi ste se vrlo brzo odazvali kao pojedinci, ali i kao organizirane skupine školskih odjeljenja predvođene savjesnim učiteljicama. Uistinu nam je zadovoljstvo svakodnevno presati po nekoliko stotina boca, čime smo se radno angažirali i tako obogatili naše dnevne aktivnosti. Sretni smo što smo spoznali da nismo sami u ostvarenju ove akcije koja je povezala Novotravničane u želji da nam pomognu.

Zato vam hvala dragi naši sugrađani!

Posebno hvala našoj velikoj prijateljici i stalnoj pokroviteljici Tanji Mlakić koja je ovoj akciji dala novu dimenziju! Naime, za određenu količinu prikupljenih boca ona vrijedne mlade sakupljače nagradi picom iz svoje picerije, motivirajući ih dodatno da istraju u akciji.

Nadamo se, a i vjerujemo, da će mladi ovog našeg lijepog grada steći dobru naviku humanitarnog i ekološkog djelovanja, za sretniji i lijepši život svima nama.

Pozivamo sve općine u BiH da slijede naš svijetli primjer na dobrobit nama i cijelom čovječanstvu.

RAVNATELJICA

Sonja Nikolić Jurišić.