O nama

Naša misija

Centar je osnovan s ciljem pružanja socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja djece i mladih s teškoćama u razvoju na stupnju lakog, umjerenog i teškog mentalnog oštećenja s pridruženim smetnjama, koja nisu bila uključena u obrazovni proces.

 

Naša Priča

Malo o Nama

Osnovani smo kao dnevni centra za djecu s teškoćama u razvoju listopada 1997. godine. Bio je to pilot projekt Norveške narodne pomoći – NPA, organizacijski vezan uz centar za socijalni rad.

Djelovanje smo započeli u unajmljenoj obiteljskoj kući, na periferiji grada

U takvom ambijentu, prostorno ne prilagođenom potrebama, mogućnosti pružanja usluga su bile ograničene.

Uvjeti rada te povećanja broja korisnika rezultirali su izgradnjom namjenskog objekta u centru grada u kojeg smo se uselili 2004. godine.

Osim objekta, imamo i malo nogometno igralište, zelene površine te plastenik za vlastite potrebe. Naše je dvorište je u cjelosti urađeno i ograđeno.

Radimo u grupnom i individualnom obliku u vidu dnevnog i stacionarnog boravka, radne okupacije, psihosocijalne pomoći i podrške te sportsko rekreativnih aktivnosti.

Ovisno o dobi te psihofizičkim karakteristikama korisnika formirane su grupe u kojima su angažirani njegovatelji i radno okupacijski instruktori pod nadzorom defektologa.

Sport i Rekreacija

Osim što sportske aktivnosti imaju značajnu ulogu u tjelesnom razvoju djece, one su bitne za razvoj komunikacije i socijalne integracije.

Socijalne integracija i inkluzija

Potpuna i kvalitetna interakcija sa socijalnom sredinom ima izrazito značajnu ulogu u životu osoba sa posebnim potrebama.

Edukacijsko – rehabilitacijski program

Programi rada su prilagođeni kronološkoj dobi i individualnim psihofizičkim sposobnostima svakog korisnika – polaznika.

Radna terapija

Poticanje i razvijanje funkcionalnih sposobnosti potrebnih za izvođenje aktivnosti dnevnog života.