Josip Adžaip osvojio peto mjesto na Specijalnoj Olimpijadi u Koreji

02.02.2013

Josip Adžaip osvojio peto mjesto na Specijalnoj Olimpijadi u Koreji

Na Zimskim olimpijskim igrama Specijalne Olimpijade u Koreji bh. predstavnik Josip Adžaip je danas nastupio u disciplini Super – G gdje je osvojio peto mjesto. Divizioniranje je Josip Adžaip završio sa rezultatima 43,83 i 46. 04, što ga je svrstalo u grupu M08. Finale se trebalo održati jučer, međutim zbog kiše sva takmičenja su bila odgođena. Finale se održalo danas i Adžaip je finalnoj trci imao rezultat 45,51 što mu je donijelo plasman na peto mjesto.

“Malo sam razočaran plasmanom jer sam se nadao medalji. Nakon divizioniranja sam imao drugo vrijeme i nadao sam se da ću u finalu ići još bolje. Ali, ovo je disciplina koju sam htio nastupati zbog slaloma i veleslaloma, kako bih bolje upoznao stazu, pa ćemo vidjeti šta će biti sutra na divizioniranju”, rekao je Adžaip.

Pobjednik i osvajač olimpijske zlatne medalje je Di Berto Johnny iz Belgije sa rezultatom 41,84 s. Srebrnu medalju i drugo mjesto osvojio je Erik Hedegard iz Švedske sa rezultatom 43,36 s, dok je bronzana medalja i treće mjesto pripalo Belgijancu Philipu Vermeireu sa rezulttom 43,55 s.

Izvor: Klix.ba